Cursus detectie

Home/Cursus detectie
Cursus detectie 2017-06-19T14:46:34+00:00

Cursus detectie

Maak van je hond een echte detectiehond en leer hem zoeken en aanwijzen van specifieke geuren. Misschien heb je op het vliegveld wel eens een hond gezien die langs koffers of mensen loopt en op deze manier drugs, explosieven en smokkelwaar kan vinden.

Wist je dat jouw hond dit ook kan leren? Kies zelf een geur die jouw hond moet zoeken. Bijvoorbeeld tabak, geld, koffie, thee, kaneel, vanille, etc.

Detectie en zoekspelletjes waarbij een hond zijn neus gebruikt zijn zeer intensief en vermoeiend voor de hond. Het geeft een mooie mentale uitdaging die je naast je wandelingen kunt aanbieden. Bovendien is het geweldig om samen te werken met je hond.

Wat leer je?

We starten met uitleg over detectiewerk en de clicker. Je leert jouw hond om te zoeken en te verwijzen (aanwijzen). We maken hierbij gebruik van een clicker. Gedurende de cursus kom je meer te weten over welke lichaamstaal je op moet letten bij je hond en krijg je informatie over hoe je thuis ook kunt oefenen.

Voor wie geschikt?

De cursus is geschikt voor alle rassen en leeftijden. Voorkennis is niet vereist. Fysiek is het niet zwaar voor hond of eigenaar. We trainen op een positieve manier zonder correcties. We werken om en om zodat de andere honden ondertussen kunnen uitrusten.

De cursus wordt zowel als groepscursus en privécursus gegeven.

Groepsles

66per 5
  • 5 lessen (45 min.)
  • Inclusief clicker

Privéles

27per les
  • 1 les (30 min.)