WORKSHOPS

Interesse in een workshop van Hondleiding? Kijk hieronder wat ik zoal aanbied.

Wil je bezig blijven met je hond maar vindt je wekelijks te vaak? Dan is deze cursus ideaal. Ongeveer de helft van de les draait om leuke activiteiten, waaronder trucjes, spelletjes, parcours en soms zetten we ook de neus van je hond aan het werk. De andere helft draait het om gehoorzaamheid. Maar zeker niet op een saaie manier, we gaan dit spelenderwijs aanleren. Op die manier is gehoorzaamheid leuk voor zowel hond als eigenaar.

Fun-Mix-Workshop

FUN MIX

 • Rally-O en Rally Freestyle
 • Hersenwerk en neuswerk

 • Spelletjes

 • Trucjes

Fun Mix is een mix van trucjes, rally-o, rally freestyle, hersenwerk en spelletjes. Het is dus van alles wat, zodat je met je hond gevarieerd bezig bent.

Alle rassen kunnen meedoen. Om mee te doen wordt verwacht dat je hond de basis gehoorzaamheidsoefeningen kent. Honden die meedoen hebben aandacht voor hun baas en zijn sociaal naar andere honden en mensen.

Rally-O en Rally Freestyle
Rally-Obedience (of in het kort Rally-O) is een sport waarbij de hond al volgend een parcour met de eigenaar loopt bestaande uit steeds verschillende gehoorzaamheidsoefeningen. Bij Freestyle draait het meer om trucjes.

Hersenwerk
Hersenwerk voor honden zijn puzzels. Tijdens het puzzelen gaan honden op zoek naar lekkers die verborgen zitten in die puzzels.

Trucjes
Het is erg leuk als je hond een trucje kan en het aanleren van een trucje is bovendien een erg goede methode om de band tussen hond en eigenaar te versterken en geeft inzicht in het leerproces van uw hond. Kan je hond straks zijn speelgoed opruimen of kleedje uitrollen?

Fun Mix Workshop

341,5 uur
 • 1 workshop (1,5 uur)
 • Koffie en thee

HERSENWERK

hersenwerk-hond

Hersenwerk met je hond is denksport voor honden. Tijdens het puzzelen gaan honden op zoek naar lekkers wat verborgen zit in de puzzels. Het is een erg leuke manier om samen bezig te zijn met je hond.

Je hond wordt gestimuleerd om zijn hersens te gebruiken en problemen beter op te lossen. Dat geeft rust bij drukke en reactieve honden en kan perfect ingezet worden als je een dag minder tijd hebt voor een flinke wandeling en je je hond toch moe en voldaan wilt krijgen. Door hersenwerk krijgen onzekere honden meer zelfvertrouwen en werk je aan een langere concentratie en betere zelfbeheersing.

Tijdens de workshop leer je een puzzel op de juiste moeilijkheidsgraad aan te bieden en doe je inspiratie op hoe je met alledaags materiaal leuke hersenwerkjes kunt maken voor je hond. We gaan onder andere aan de slag met wc rollen, handdoeken en eierdozen. Ook gebruiken we een aantal hersenwerkjes die in de winkel verkocht worden.

De workshop is geschikt voor alle rassen en leeftijden. Ook honden die revalideren kunnen meedoen. Honden die meedoen zijn redelijk tot goed gehoorzaam en sociaal naar andere honden en mensen.

De groepjes bestaan uit maximaal 5 mensen.

Hersenwerk Workshop

341,5 uur
 • 1 workshop (1,5 uur)
 • Koffie en thee

HIERKOMEN

hierkomen

Heb je een hond die alleen hier komt als hij zin heeft of misschien een hond die helemaal niet komt? In de Hierkomen Workshop worden er oefeningen gedaan om het hierkomen te verbeteren, om uiteindelijk een hond te krijgen die komt als hij geroepen wordt. We gaan zoeken naar de motivatie van de hond, zodat hij niets liever wil dan bij de eigenaar komen.

Door middel van spel en lekkers gaan we in de workshop meerdere oefeningen doen die daarna verder uitgebouwd kunnen worden.

De workshop is geschikt voor alle rassen en leeftijden. Honden die meedoen zijn sociaal naar andere honden en mensen.

Er zijn maximaal 5 plaatsen.

Hierkomen Workshop

341,5 uur
 • 1 workshop (1,5 uur)
 • Koffie en thee

CLICKERTRAINING

clicker

Clickertraining wordt gebruikt om honden nieuw of ander gedrag aan te leren. Door gebruik te maken van een clicker kan op een positieve manier snel gedrag aangeleerd worden.

Een clicker is een plastic apparaatje waaruit een klik klinkt als je er op drukt. We gaan een hond aanleren dat dit geluid betekend dat hij iets goed heeft gedaan en iets lekkers verdient. Als je timing goed is kun je heel precies aan je hond aangeven wat hij goed heeft gedaan, waardoor het aanleren in een stroomversnelling komt en het leerproces snel en leuk verloopt.

De workshop is geschikt voor alle rassen en leeftijden. Honden die meedoen zijn sociaal naar andere honden en mensen. Een clicker is inbegrepen. De groepjes bestaan uit maximaal 5 mensen.

Beginners
De beginners workshop is zonder hond en start met een kort theorie gedeelte over clickertraining. Daarna gaan we daadwerkelijk met de praktijk aan de slag, maar niet met honden, want we oefenen op elkaar. Je oefent in de juiste timing van de clicker en krijgt meer inzicht in het leerproces van een hond. Deze workshop duurt 1 uur.

(Semi)gevorderden
In deze workshop gaan we met de honden aan de slag. Je leert je hond door middel van de clicker nieuw gedrag aan, waaronder (meer) oogcontact, trucjes, zelfbeheersing, etc. De workshop duurt 1 uur.

Clickertraining Workshop

241 uur
 • 1 workshop (1,5 uur)
 • Inclusief clicker
 • Koffie en thee