WERKWIJZE

Het trainen met de hond hoort leuk te zijn voor eigenaar en hond. Elke hond kan getraind worden zonder te domineren, corrigeren en commanderen, maar door te communiceren. Ik heb een vernieuwende kijk op hondentraining gesteund door de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Hondleiding, de naam van mijn hondenschool, verwijst zowel naar handleiding (voor de hond) als het leiding geven aan je hond. Dat heeft overigens niets te maken met het continue moeten benadrukken dat je de baas bent, maar wel met het sturen en begeleiden van je hond en ervoor zorgen dat je hond de juiste keuzes maakt.

Hulphond in opleiding

Ik werk op een creatieve, positieve en belonings- en welzijnsgerichte manier zonder straf, dwang, intimidatie of druk, want een hond zal gedrag herhalen indien dit hem wat oplevert. Dat kan iets lekkers zijn, maar ook spelen met een speeltje en alles wat de hond als beloning ziet.

In de training worden er geen correctiemiddelen gebruikt zoals een stroomband of slipketting. Het gebruik van positieve trainingsmethoden zorgt voor een goede band tussen hond en eigenaar en vermindert onzeker en agressief gedrag.

Een cursus bij Hondleiding is geen standaard gehoorzaamheidscursus, maar een mengeling van gehoorzaamheid, behendigheid, sport en spel. Hoofdthema’s in de lessen zijn zelfbeheersing rondom eten/speeltjes/mensen/honden, wandelen zonder trekken, hier komen na één keer roepen, aandacht voor de eigenaar en omgaan met ongewenst gedrag. Deze onderwerpen zijn in vele oefeningen terug te vinden.

WAAROM HONDLEIDING?

  • Positieve training door het belonen van gewenst gedrag en leer ongewenst gedrag te doorbreken of te voorkomen

  • Begeleiding door een gediplomeerd kynologisch instructeur

  • Elke cursist krijgt het e-book ‘Hondleiding Hondenopvoeding’.

  • Lessen op maat voor zowel jou als je hond
  • Het hele gezin kan meedoen.
gratis ebook