Vanaf welke leeftijd starten met de puppycursus?

puppyEen puppy leert vanaf het moment dat hij geboren wordt. In de weken dat hij bij de fokker verblijft is het belangrijk dat hij gesocialiseerd wordt. Het is mooi meegenomen als je fokker al wat oefeningen met je pup heeft gedaan zoals oefenen met aanrakingen, geluiden, ondergronden en het begin van de zindelijkheidstraining.

Als een pup van rond de acht weken bij je in huis komt is het belangrijk om niet te lang te wachten met de puppytraining. De pup zit dan namelijk in zijn socialisatiefase die vanaf de derde tot twaalfde week duurt.

Wacht niet tot de pup al zijn entingen heeft gehad. De socialisatiefase is dan alweer voorbij en het is de belangrijkste leerperiode van zijn leven. Alle pups in de les hebben in ieder geval hun eerste enting gehad en het risico op ziektes is zeer klein.

Langer wachten met een cursus kan er ook voor zorgen dat een pup zichzelf allerlei gedrag aanleert wat niet gewenst is. In handen bijten, opspringen, graven in de tuin, plassen in een hoekje van de kamer en het stukbijten van de bank. Allemaal gedrag wat bijgestuurd moet worden om een fijne huisgenoot te krijgen.

Bij hondenschool Hondleiding kun je elk moment instromen in de puppyles groepen. De eerste les is een privéles. Het is ook mogelijk om puppy privélessen te volgen aan huis of op de hondenschool.