Beloningssnacks voor de hond

hond-beloningenMaak de beloningssnacks van je hond minder saai en voorspelbaar. Door te variëren en af te wisselen hou je je hond gemotiveerder. Hij weet immers niet welk lekkers er hem nu weer te wachten staat.

Afleidingen buiten
In sommige situaties is het handig een hoogwaardige beloning te gebruiken om die extra aandacht en motivatie te bereiken. Binnenshuis zijn er weinig afleidingen. Buiten of op de hondenschool ziet de pup allerlei interessants, waaronder andere honden, geuren, mensen, etc. Met de extra lekkere beloning leert de hond zijn aandacht te richten op zijn begeleider en alle afleidingen te negeren.

beloningstubeTips voor beloningssnacks voor de hond:

 • Gekookte kip of kalkoen
 • Rauwe frikandel (halal zonder varkensvlees)
 • Kaas
 • Gekookte runderhart
 • Gekookte runderreepjes
 • Knakworst (geen varkensvlees dus kip of rund)
 • Een tube smeerkaas, leverworst of zalmpasta waar de hond aan mag likken als beloning
 • Stukjes wortel of appel
 • Stukjes hondenworst
 • (Gedroogde) surimi
 • Zalm of koolvis

Wordt mijn hond niet te dik?
kaas-hondOm te voorkomen dat een hond teveel eten binnenkrijgt hou je de beloningen klein (ongeveer zo groot als een erwt). Trek dezelfde hoeveelheid van de dagelijkse maaltijd van de hond af. Geef niet teveel en te grote stukken van beloningen die vet of zout zijn. Als je met kaas beloont, kun je bijvoorbeeld een plakje voorgesneden 30+ kaas in stukjes snijden.

Allerlekkerste
Je hond bepaalt wat hij als beloning ziet. Sommige honden zijn dol op wortel, anderen moeten er niets van hebben of eten het wel maar zien het niet als een super beloning. Probeer uit te vinden waar je hond helemaal lyrisch van wordt. Let alleen op welk voedsel giftig is voor honden.

Snacks drogen
Ook is het mogelijk om zelf snacks te drogen met een droogmachine. Vooral bij vlees of vis is dit handig omdat ze langer houdbaar zijn en het niet plakkerig wordt. Het is ook mogelijk om vlees te drogen in de oven. Dit duurt wel langer dan in een droogmachine.

Wil je helemaal uitpakken dan is het ook mogelijk om zelf lekkers te bakken. Meer daarover in deze online cursus.