Alle rassen zijn welkom op de hondenschool

kleine-hond“Welke rassen zijn welkom op de hondenschool?”, is een vraag die nog wel eens gesteld wordt.

Alle hondenrassen zijn welkom bij Hondleiding: of het nu een kleine Chihuahua of Maltezer is, of wanneer het gaat om een grote Berner Sennenhond of Duitse Herder. Er zijn hondenscholen die zich richten op bepaalde rassen, zoals alleen Retrievers of alleen Staffords. Er zijn ook hondenscholen die bepaalde rassen niet toestaan. Dat is dus bij Hondleiding niet het geval.

Elke eigenaar en hond is een uniek team en krijgt de sturing en begeleiding die bij hen past. Het kan dus zijn dat een oefening aangepast wordt voor bijvoorbeeld een kleiner hondje of een hond die nog niet zo ver is als de rest van de groep.

Daarnaast houden we genoeg afstand van elkaar zodat de honden zich kunnen richten op hun begeleider en niet bezig zijn met de andere honden. Dit is tevens ideaal voor de mensen die wat terughoudend zijn bij de grotere rassen als ze de hondenschool bezoeken met een kleiner hondje.

Is een groepsles niet geschikt voor je? Dan is persoonlijke begeleiding ook een optie door een privécursus aan huis of op de hondenschool te volgen.