Wat als je voerbeloning niet werkt?

Je staat op het trainingsveld van de hondenschool met je zakken vol met voerbeloningen. Maar wat als je hond geen interesse heeft in het lekkers wat je mee hebt?

Als een hond niet te motiveren is voor eten dan is er meestal een van de onderstaande dingen aan de hand;

Niet lekker genoeg
hondenworstHet maakt een groot verschil of je een droog hondenkoekje mee hebt of bijvoorbeeld een stukje worst. Ontdek wat jouw hond het allerlekkerste vindt en stel een top 5 van voerbeloningen samen. Beloningen met een lage waarde zijn brokken, koekjes en de goedkopere beloningsvoertjes (die in de vorm van botjes en hartjes). Deze zitten vol met granen, zout, conserveermiddelen, kleur- en geurstof en bevatten slechts 4 of 5 procent vlees. Lees voor inspiratie naar beloningen met een hoge waarde het artikel ‘beloningssnacks voor de hond‘.

Volle buik
Als een hond zijn buikje al rond heeft gegeten dan zal hij minder interesse hebben in de beloningen die je mee hebt. Geef je hond voor de les minder of geen eten. Ook een altijd gevulde voerbak is niet handig. Je geeft de mogelijkheid om je hond te belonen uit handen, want hij kan thuis al zoveel eten als hij zin heeft.

Stress
Als een hond stress heeft of ongerust is dan zal hij niet eten. Vergelijk het met dat je zenuwachtig bent voor een examen of de tandarts waardoor je geen hap door je keel krijgt. Op de hondenschool kan het komen door een andere hond die misschien te dichtbij staat of blaft. Vreemde geluiden of een paard of koe in de wei die er naast ligt. Maar ook gemopper op de hond veroorzaakt stress. Als een hond overenthousiast is ontstaat er ook stress. Kijk hoe je kunt voorkomen dat je hond stress heeft zodat hij weer lekker in zijn vel zit en zich geen zorgen hoeft te maken.

Ziek
Als een hond zich niet lekker voelt of ziek is dan neemt zijn eetlust af. Als een hond ineens minder of niets meer eet neem dan contact op met je dierenarts.

Te dicht op een afleiding
Heb je de nummer 1 uit de top 5 van voerbeloningen meegenomen maar je hond wil alleen maar spelen met de andere honden op het veld? Waarschijnlijk sta je te dicht op de afleiding. Neem meer afstand van de dingen die je hond geweldig leuk vindt (mensen, honden, kinderen, etc) en je zult zien dat je weer de aandacht krijgt. Door te oefeningen kun je uiteindelijk steeds dichterbij de afleiding staan en heeft je hond nog steeds aandacht voor je.