Hoe vul je een Kong?

Kong vullenHou je hond 20 minuten of langer bezig met deze tips voor het vullen van de Kong.

Een Kong is niet alleen een zeer sterk kauwspeeltje maar kan de hond veel afleiding bieden doordat hij moeite moet doen om zijn eten eruit te krijgen. Vergeet de dure vullingen die Kong zelf verkoopt en gebruik onderstaande tips.

Stap 1
In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je een Kong vult voor honden die er nog geen ervaring mee hebben. Het is belangrijk dat in het begin de inhoud er makkelijk uitrolt zodat de hond snapt wat de bedoeling is en zijn pogingen ook resultaat hebben. Maak je het in het begin te moeilijk dan zal je hond gefrustreerd raken en opgeven. Ideaal om mee te beginnen zijn brokken, hondenkoekjes of snoepjes die er bijna direct uitvallen.

Stap 2
Als je hond stap 1 doorheeft, kun je het een stapje moeilijker maken. Hiervoor gebruiken we dezelfde vulling als bij stap 1, maar nu gieten we wat water op de brokken die in de Kong zitten. Zet hiervoor de Kong in een beker zodat het water er niet direct onderuit loopt en de brokken even kunnen weken. De inhoud zal er nu niet direct uit vallen. Je hond zal met de Kong moeten gooien of ze er uit moeten likken.

Stap 3
Deze stap is voor gevorderden. De Kong wordt nu gevuld met allerlei lekkers wat flink blijft plakken of wat te groot is om direct uit de opening te vallen. Vul de Kong met bijvoorbeeld smeerkaas, pindakaas, zalmpasta, leverworst, stukjes gekookte kip, blikvoer, kaas, knakworst, appel, banaan of wortel. Als je eindigt met een stuk brood, dekt dat de bovenkant goed af. Mijn hond was 20 minuten bezig met de Kong die ik maakte in onderstaande video.

Wil je het nog moeilijker maken? Stop de Kong dan in de vriezer voor een Kong ijsje. Je kunt tussendoortjes in de Kong geven maar ook de complete maaltijd van de hond. Voer je vers vlees zoals Carnibest dan is dit ook ideaal om in de Kong te stoppen. Voor een grotere hond verdeel je de maaltijd over meerdere Kongs. Heb je een hond die moeite heeft met de binnenkomst van bezoek of als je hem alleen thuis laat? Een Kong kan hier een goed hulpmiddel zijn om hem af te leiden.

Sommige lekkernijen zijn giftig voor honden. Welke dat zijn lees je in het artikel: Welk eten is giftig voor honden? Een Kong kun je o.a. via Bol.com aanschaffen.