Hondenkoekjes bakken

hondenkoekjes bakkenZelf hondenkoekjes bakken is heel simpel en veel leuker dan kopen in de winkel. Bovendien weet je ook precies wat er in zit.

Het is ook leuk om samen met kinderen de koekjes te bakken. Je hond zal je dankbaar zijn voor de zelfgemaakte lekkernijen. Hieronder een aantal recepten, maar natuurlijk kun je ook variëren met iets wat je hond graag eet. Elk recept is een ruime bakplaat vol met koekjes.

Havermout koekjes

 • 125 gram tarwebloem
 • 60 gram havermout
 • 50 ml water
 • 1 ei

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de tarwebloem, havermout, water en het ei en kneed het tot een deegbal. Bestrooi het aanrecht met wat bloem om te voorkomen dat het deeg vastplakt. Rol het deeg uit tot een dikte van zo’n halve centimeter en steek hier vormpjes uit met koekvormpjes. Leg de uitgestoken koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze zo’n 20 tot 30 minuten in de oven.

Tonijnkoekjes

 • 1/2 blikje tonijn op waterbasis
 • 125 gram tarwebloem
 • 1 ei
 • eetlepel havermout of brinta

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de tonijn, tarwebloem, het ei en havermout of brinta en kneed het tot een deegbal. Bestrooi het aanrecht met wat bloem om te voorkomen dat het deeg vastplakt. Rol het deeg uit tot een dikte van zo’n halve centimeter en steek hier vormpjes uit met koekvormpjes. Leg de uitgestoken koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze zo’n 20 tot 30 minuten in de oven.

Pindakaaskoekjes

 • 125 gram tarwebloem
 • 60 ml water
 • 40 gram pindakaas
 • eetlepel havermout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de tarwebloem, water, pindakaas en havermout en kneed het tot een deegbal. Bestrooi het aanrecht met wat bloem om te voorkomen dat het deeg vastplakt. Rol het deeg uit tot een dikte van zo’n halve centimeter en steek hier vormpjes uit met koekvormpjes. Leg de uitgestoken koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze zo’n 20 tot 25 minuten in de oven.

bakken hondenkoekjes

Download deze recepten als receptkaart

Vul je naam en e-mail hieronder in en ik stuur de drie recepten als receptkaart. Deze kun je bijvoorbeeld printen of bewaren.

Door de PDF te downloaden, wordt je gratis lid van Club Hondleiding. Je kunt je op ieder moment weer uitschrijven.