Watermeloen ijsblokjes voor je hond

watermeloenijsblokjesWatermeloen is een heerlijk frisse versnapering met warm weer. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je hond. Geef je hond dus gerust een stukje watermeloen. Je kunt er ook ijsblokjes van maken waarmee je hond lekker kan afkoelen in de hitte. Zelf kun je ze natuurlijk ook eten of gebruik ze in je cocktail, water of andere zomerdrankjes.

Wat heb je nodig?

Bereiding

  • Snij de watermeloen in stukken, verwijder de pitten of gebruik pitloze meloen.
  • Gooi de stukken in de blender of beker voor de staafmixer en pureer de meloen.
  • Schenk de meloenpuree in de ijsblokjesvorm en zet het in de vriezer.

watermeloenijsblokjesDan is het wachten totdat de puree bevroren is en je ijsblokjes hebt. Er zijn vele leuke ijsblokjesvormen te koop die je kunt gebruiken, waardoor het er nog net weer even leuker uit ziet.

Geef je je hond een ijsblokje let dan wel op de volgende punten:

  • Honden met aanleg voor een maagtorsie lopen meer risico door het eten van ijs. Dit gaat om grote rassen en honden met een diepe borstkas, zoals de Duitse Dog, Dobermann en Ierse Setter. Waarom dit het geval is, is niet bekend.
  • Geef niet teveel ijsblokjes
  • Als je de ijsblokjes uit de vriezer haalt, laat ze dan even staan of spoel ze 1 seconde af onder koud water. Anders loop je de kans dat je hond eraan vastplakt met zijn tong.